ВЕСТИ

31.05.2024.

mentorska podrska IS

(ФОТО) Институт за урбану мобилност на Каравану безбедности саобраћаја у Бору

У четвртак и петак, 30. и 31. маја, на платоу Дома културе у Бору организована је превентивно – пропагандна манифестација „Караван безбедности саобраћаја“ у организацији Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе у Бору и Тела за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју града Бора.

Сврха манифестације је да се младим учесницима у саобраћају (матурантима средњих школа, ученицима основних школа и предшколској деци) укаже на значај безбедног понашања у саобраћају.

Том приликом биле су организоване трибине са презентацијама на ову тему, изложба возила оштећених у саобраћајним незгодама, полигон са саобраћајним површинама за предшколску децу, наступ Дечијег хора и Културно уметничког друштва и други садржаји.

Серију предавања-јавни час за ученике основних школа одржао је мастер инжењер саобраћаја Игор Велић, испред Института за урбану мобиилност и  удружења „Сигурне стазе” из Бора.

Учесници су могли да се упознају са основним правилима саобраћаја за пешаке, бициклисте и путнике у возилу.Присутни ученици и грађани су од Института добили светла за бицикл, приручник о основним правилима саобраћаја са бициклисте, светлоодбојни прслук и информативне летке.

Приручник за бициклисте можете бесплатно преузети на линкуПосетоци су у прилици да учествују у различитим тестовима познавања саобраћаја, симулацији превртања аутомобила, разним презентацијама, али и да виде уживо ужасне последице саобраћајних незгода изложбом возила оштећених том приликом.После Сомбора, Бор је други град у Србији који организује ову дводневно едукативну манифестацију. Циљ овог пројекта је да свим учесницима у саобраћају, првенствено младима, укаже на значај безбедног понашања у саобраћају.

Суорганизатори су Управа саобраћајне полиције (Београд), Агенција за безбедност саобраћаја, Ауто мото савез Србије, Црвени крст Србије и Национална возачка академија.

Хвала на фотографијама www.timocka.rs