ВЕСТИ

10.04.2024.

mentorska podrska IS

Почео са радом сајт посвећен жртвама у саобраћају

Удружење родитеља страдале деце у саобраћају покренуло је сајт (zrtvesaobracaja.rs) посвећен жртвама саобраћајних незгода у Р. Србији.

На сајту можете наћи информације, упуства, савете и препоруке, које жртвама помажу да разумеју и схвате кривични поступак, као и све проблеме, пропусте и недоумице са којима се жртве саобраћајних незгода сусрећу током кривичног поступка.Pored vodiča kroz krivični postupak, na sajtu možete da se upoznate sa misijom i ciljevima udruženja, kao i sa statističkim podacima koji su poražavajući.У просеку, годишње, живот изгуби око 12 и буде повређено око 1.360 деце у саобраћајним незгодама. Како се наводи у Прегледном извештају, сваког месеца једно дете погине и нешто више од 110 деце буде повређено у саобраћајним незгодама.

Поражавајуће резултате осликава и јавни ризик страдања деце у саобраћају. У Р. Србији је јавни ризик износи око 12, у односу на европски просек где јавни ризик износи6,8 (Прегледни извештај Агенције за безбедност саобраћаја, мај 2023.).

Захваљујући иницијативи удружења, покренута је и бесплатна психолошка подршка жртвама саобраћајних незгода. Бесплатна телефонска линија ради сваког радног дана од 10 до 16 сати позивом на број 0800 085 087.

Насловна фотографија: Удружење родитеља страдале деце у саобраћају